n

Vragen over stadsmobiliteit

De mobiliteits en vervoeroplossingen veranderen. Daarmee verandert er ook veel in de wetgeving en gebruiksmogelijkheden.

Klik hier voor onze website van Stadsmobiliteit 

                 

Graag willen wij u hierbij een aantal nieuwe voertuigen en toepassingen toelichten. Wel willen wij er u op wijzen dat aan de informatie geen rechten worden ontleend.

 

Uitleg over de verschillende soorten voertuigen:

  • Elektrische step (E-step): een voertuig type L1e met 2 wielen.  Op dit moment alleen toegestaan op de openbare weg als er een zadel op zit. Brommer rijbewijs verplicht.
  • Snorfiets (bromfiets): een voertuig type L1e met 2 wielen. Het is een brommer met een max. snelheid van 25 km/h. Soms helmplicht! Brommer rijbewijs verplicht
  • Bromfiets: een vertuig type L1e met 2 wielen. Snelheid max. 45 km/h. Altijd helm verplicht. Brommer rijbewijs verplicht.
  • Trike (bromfiets): een voertuig type L2e met 3 wielen. Snelheid max. 45 km/h . Bij een overdekte trike geen helm plicht wel een veiligheidsgordel. Brommer rijbewijs verplicht.
  • Stadsauto (bromfiets): een voertuig type L6e met 4 wielen. Snelheid max. 45 km/h. Met dit voertuig mag je niet op de stoep parkeren. Brommer rijbewijs verplicht. Ook wel LEV genoemd Light Electric Vehicle.
  • Stadsauto (auto): een voertuig type L7e met 4 wielen. Max. snelheid 50 of 80 km/h. Te besturen alleen met een autorijbewijs.
  • Scootmobiel (minder validevoertuig/ innercity): een voertuig met 3,4 of 5 wielen. Mag op de stoep parkeren, eisen op rijksoverheid.nl/bijzondere voertuigen. Vanaf 16 jaar geen rijbewijs nodig.

Pechhulp voor elektrische stadsmobiliteit

Pech of schade met uw voertuig is altijd vervelend. Als het voor ons, als bedrijf mogelijk is, om u te helpen zullen wij dat zeker doen.

Hiervoor kunt u natuurlijk met ons contact opnemen Tel.075-6167918.

Als wij u niet kunnen helpen zoals buiten openingstijden of overmacht  advieseren wij u een pechhulp abonnement.

Met bijvoorbeeld de ANWB Wegenwacht Bromfiets Service, belt u gewoon de alarmcentrale voor uw fiets, brommer, scooter, ect.

Dit is een jaarlijks abonnement tegen lage kosten waarbij u ook voor een lekke band meteen geholpen wordt.

Bij grotere problemen of schade kunt u uw voertuig naar ons bedrijf laten brengen door de ANWB.

De voordelen van elektrisch vervoer:

Elektrisch rijden is beter voor het milieu

Volledig elektrische voertuigen hebben geen directe uitstoot van CO2 of uitlaatgassen. Dit maakt dat elektrische voertuigen beter zijn voor het milieu.

Elektrisch rijden is goedkoper

Elektriciteit is goedkoper dan fossiele brandstoffen. Dit maakt dat u met elektrisch rijden op lange termijn vele euro’s kan besparen.

Elektrische voertuigen vragen minder onderhoud

In een elektromotor zitten veel minder bewegende delen en ook weinig slijtage delen. De slijtage delen zijn vooral de remmen en banden op het voertuig.

Elektrisch rijden is stil en comfortabel

Een elektromotor maakt bijna geen geluid en heeft ook geen uitlaat! Verder zijn alle elektrische voertuigen een automaat zodat u niet hoeft te schakelen.